Tuesday, May 28, 2013

Zucchini pancakes - Кабачковые оладьи

Zucchini pancakes

(not for snobs:)

Today we are having lazy morning. We both don’t work today. It is why I can make those pancakes. We both like them. Of course, we like them for different qualities. My husband likes them, because they are very tasty and versatile, one can eat them with jam, sour cream, honey, salsa and such. We are from Russia, so we like it the most with sour cream. I like them for all mentioned above and for easiness to make.

The recipe itself is very short:

1 cap (240ml) packed with coarse shredded zucchini (or fine shredded row carrot, or very thin sliced blanched cabbage)
1 chicken egg
1 hipped table spoon any pancake mix.

Mix it quickly with fork and with the same fork drop on moderately hot pan. Cover, (I cook on 3 out 10 settings) wait 4-5 minutes; turn over, wait couple minutes more. Done.

Кабачковые оладьи

Мы оба сегодня не работаем, поэтому завтрак отличается от ежедневного. Маленькие молодые цуккини идеальны для этих оладий. Мы их любим, муж за вкус, я за вкус и лёгкость приготовления. Рецепт - проще не бывает:

1 плотно набитая чашка (240 мл) натёртых на крупной тёрке кабачков (мелко натёртой сырой моркови, бланшированной тонко нашинкованной белокочанной капусты)
1 куриное яйцо среднего размера
1 столовая ложка с горкой смеси для оладий (с мукой и разрыхлителями получается совсем по-другому)

Перемешать вилкой, И этой же вилкой выложить на разогретую сковороду. Обязательно накрыть крышкой и жарить на среднем огне (у меня 3 из 10 возможных) минут 4-5, перевернуть, дожарить. Есть с чем угодно, они нейтральные.

фотографировать на тарелке обычно нет времени:)

No comments:

Post a Comment